torsdag 29. november 2007

Mer merkelig heltedyrking fra RU

Folkene hos RU har igjen valgt en litt merkelig Ukas Helt, nemlig det nye ungdomsopprøret som nå (igjen) skjer i Frankrike. Altså, Lenin ga i hvertfall uttrykk for hva han ønsket med volden sin, og forsøkte å bevege Sovjetunionen i den retningen. I tillegg er han død, og kan så i måte sies å leve hovedsakelig som en idé eller ideal, akkurat som Che.
Opprørerne derimot, er en annen sak. Intellektuelle og raddiser kan kan mase så mye de vil om undertrykking, trakassering og EU-kapitalisme. Jeg kan bare ikke forstå hvordan sette fyr på biler, knuse butikkvinduer og skremme eldre menn skal hjelpe noe som helst på situasjonen, bortsett fra å tvinge makthaverne til å gi dem goder de strengt tatt ikke lenger fortjener, bare for å holde ungdommene i ro.
Både Gandhi og Martin Luther King hadde gode grunner til å ikke være fornøyde, men "angrep" problemet på en helt annen måte. Hva slags argumenter Martin King hadde for ikke-vold, vet jeg ikke, men de må ha vært overbevisende ettersom Charlton Heston så vidt jeg vet ikke skjøt en eneste Klansmann under borgerrettskampene (dog, hvilken avis hadde giddet å skrevet om det?).

Stem på Bloggrevyen

0 kommentarer: