mandag 28. april 2008

"Wanna' climb Hannah's 'Montanas'?"

Noen smått vovede bilder av barnestjernen Miley "Hannah Montana" Cyrus tatt for magasinet Vanity Fair ser ut til å ha skapt et lite ramaskrik hos den [Amerikansk-]konservative nettportalen WorldNetDaily. I lys av de "uheldigvis" spredde bildene av henne (som visstnok var av en slem dobbeltgjenger, også kjent som "kusine Luann"¹), spekuleres det nå om hun er et så godt forbilde for barn og unge som Disney-konsernet har hatt for vane å produsere (Miley har dog fremdeles et godt stykke igjen Britney "The New Mickey Mouse Club" Spears' låvmål).
Personlig synes jeg ikke den første samlingen "mistede" bilder var særlig ille, ikke en gang sexige. Noen så kanskje ung løssluppenhet og bi-nysgjerrighet i dem; jeg så barnlig lekelyst og et stille rop om svømmebasseng i hagen (og for mye latskap til å dra til stranden).
Det virker kanskje litt rart at en 'seriøs' nyhetskilde som WND bruker såpass mye spalteplass til Hollywood-sladder, men jeg antar det er samme typen folk som engang så opp til Walt Disneys anti-kommunistiske og "Heartland-"amerikanske idealer, og som nå frykter ZOGs homovennlige overtagelse². For de var vel den enkle og gudsfryktige Tennesse-jenta Miley Stewart det siste som holdt Disney-konsernet fra fordervelsen, selv om det i fiksjones verden er Hannah Montana som var konsernets pro-homofile (kanskje mer anti-incestøse) talerør (med mindre det er flere enn meg som lar den skitne fantasien løpe løpsk mens vi ser the Suite Life of Zack & Cody).
Med tanke på bildene av (den tøsa) Vanessa Hudgens (som faktisk var ment som amatørmykbarneporno) og at tSLoZ&C-stjerne³ Brenda Song er blitt misbrukt i en sexreklame, har kanskje "family-values"-folkene grunn til å være bekymret over barnas idoler. Heldigvis holder (stort sett) forføriske-men-ordentlige Ashley Tisdale godsakene for seg selv og den hun mener fortjener det mest... den tispa...

¹) Den vitsen gir bare mening til fans av TV-serien... det er vel hele seks av oss over myndighetsalder.
²) Når sant skal sies er vel Disney-konsernet like engasjert i "Gay Pride Day at Walt Disney World" som Margaret Tatcher var i Augusto Pinochets utrenskninger... dvs. 'ganske mye' i følge motstandere.
³) Jeg har aldri skjønt hvem denne "Zack" og denne "Cody" referert til i tittelen er. Jeg har fokusert mest på *kremt* andre karakterer.

Stem på Bloggrevyen

0 kommentarer: