torsdag 1. mai 2008

Sodoma risen!

- Islanders want legal right to be True Lesbians™
Innbyggerne på øya Lesbos går til sak mot en gresk utgave av LLH i et forsøk å få uttrykket 'lesbisk' fjernet fra navnet på organisasjonen. Saksøkerne er fortvilet over uttrykkets moderne betydning, og hevder det bør kun være en betegnelse om folk fra øya. Den moderne¹ betydningen av 'lesbisk' - dvs. homoseksuell kvinne - kommer fra den lokale poetinnen Sappho som i antikken skrev kjærlighetsdikt til andre kvinner. Det er ukjent hva innbyggerne i Sodom, Ontario eller Suddheim synes om begrepet 'sodomitt', men alt som kan koble byen din med Oscar Wilde må jo være positivt.

Har du forresten hørt den om han som spurte bartenderen om den søta jenta i hjørnet? Bartenderen svarte at det ikke var noen vits; hun er lesbisk. Mannen svarer at det gjør ikke noe, ettersom han er en åpen person. Bartenderen skjønner at han ikke kommer noen vei, og stanser ikke mannen da han går i mot hjørnet. Mannen starter en samtale, men kvinnen svarer "jeg er lesbisk". Mannen sier da "Jeg har hørt det. Hvilken kant av Lesbos er du i fra?"

¹) Visstnok Alan Moores eneste anakronisme i den geniale League of Extraordinary Gentlemen-serien; å bruke lesbisk som skjellsord.

Stem på Bloggrevyen

0 kommentarer: