søndag 11. mai 2008

"Race and racism"

Den tvilsomme ære å bli kåret av RV til Ukas dust har denne gang tilfalt hip-hopmagasinet Kingsize, grunnet en forside som visstnok glorifiserte kolonialisme. Teksten 'Verden ligger for hans føtter' og det faktum at kvinnene var "afrikanske" ble visst for mye for enkelte. At den ene kvinnen er svensk og den andre norsk betyr ikke så mye; de er svarte¹, og derfor har rase alt med saken å gjøre. Hva som tydligvis ikke er relevant er at hip-hop opprinnelig er en svart subkultur, og jentenes blaxplotation-aktige utseende får ihvertfall meg til å se på dette som en hyllest til nettopp svart kultur.
Noe useriøst har jeg hørt at 'wigger'eres streben etter å virke så 'ghetto' skyldes stereotypen om at svarte har stor penis, og disse wiggerne da ønsker å sende ut signaler om at de er godt utstyrte både rundt nakken og mellom bena. Ikke overaskende hørte jeg dette fra folk som foretrekker rock. En annen stereotype er jo det at gangstah-ene liker helst blonde hvite jenter (for å utrydde den hvite rase, visstnok), dermed blir det jo på et slags vis logisk at hvite Name er omkranset av sorte damer. Han kunne jo også vurdert f.eks. vietnamesiske jenter, og hvis vi drar den tankegangen videre kunne japansk hip-hop blitt veldig interesant.

Bergens Tidene på sin side melder om en fullefant som ikke ble dømt for rasistiske bemerkninger han lot hagle over en kvinne som han ble irritert av. Folk reagerer negativt på han slapp unna med det, men til dommerens forsvar skal det sies at fullefanten ble dømt for truslene bemerkningene var en del av, og ærlig talt; bruker man "neger" og "dego" om hverandre slik han gjorde er man enten bare veldig sint eller veldig veldig uvitende.

WorldNetDaily klager over at barna deres blir indoktrinert til å ikke bli islamofobe på skolen. Bøkene inneholder etter sigende flere feil, som at å gjøre gode gjerninger er jihad (betyr det at kampen mot fattigdom innebærer å drepe økonomisk vanskeligstilte?), nevner ikke arabernes jødeforfølgelser i middelalderen (var Martin Luther muslim?), at kalifatet behandlet nyerobrede undersåtter med toleranse (araberne tok nok til seg persisk, hellensk og jødisk kultur å drikke blodet deres) og at Muhammed var for likestilling (i det 7. århundre var nok rett til skilsmisse og arv så feministisk man kunne bli). Personlig synes jeg islamofobene bør holde kjeft frem til skolebøkene slutter å omtale Dsjengis Khan som en blodtørstig krigsherre, Napoleon som en stormannsgal erbobrer og Cromwells post-mortem henrettelse som Berliner-murens fall.

¹) Det finnes visst flere raser enn jeg først trodde, men jeg har ennå ikke giddet å lære meg forskjellen på negre og kongolesere, så 'svart' får duge. Jeg forveksler ihvertfall ikke kontinenter og raser.

Stem på Bloggrevyen

0 kommentarer: